pärnu

pärnu

keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Auringosta räntäsateeseen

Täällä ollaan taas, kotona ja sorvin ääressä. Mieli on silti vielä Mallorcan lämmössä. Oli kertakaikkisen ihanat viisi päivää. Hyvää seuraa, hyvää ruokaa, hyviä pyörälenkkejä ja ihanaa auringonpaistetta. Juuri sellainen irtiotto arjesta, joka teki tähän väliin todella hyvää.


Hotellimme Eix Alcudian ovessa luki "Adults only".Vaikka lapset ovatkin ihania, oli viisi päivää mukava viettää ihan totaalisen aikuisessa seurassa. Hotelli oli siisti ja hyvällä paikalla Alcudian sataman tuntumassa.

Olimme ottaneet puolihoidon, johon sisältyi aamupala ja illallinen. Viiden yön majoitus ja puolihoito maksoivat 450 euroa - siis kahdelta hengeltä. Hotellin hinta ja laatu olivat erittäin hyvin kohdillaan. Henkilökunta oli ystävällistä ja ruoka todella maittavaa. Menisin ehdottomasti uudestaan.



Aamupalan ja illallisen välisen ajan vietimme pitkälti pyörän päällä. Ajelimme joka päivä keskimäärin kolmen-viiden tunnin lenkkejä eri puolille saarta. Mallorca on siitä mainio saari, että siellä voi valita reitiksi joko tuhansia nousumetrejä tai lähes tasamaata. Ja kaikkea siltä väliltä.


Pidimme cappucino, coca-cola ja kakkutaukoja ja poljimme leppoisasti porukassa. Tarkkana sai silti olla koko ajan, sillä Mallorcalla on keväisin tuhansia pyöräilijöitä, joita sinkoilee vastaan, ohi, sivukaduilta ja milloin mistäkin ilmansuunnasta.


Autoilijoista ei ole pelkoa, sillä Espanjassa pyöräily on kansallisurheilua. Pyöräilijöitä kunnioitetaan ja heihin pidetään reiluja välejä. Autot tööttävät merkiksi ennen kuin ne lähtevät ohittamaan, eivätkä siksi, että joku harmistunut kuski kiroilee ratin takana naama punaisena ja heittää ohi ajaessaan pyyhkijät nesteiden kera päälle. Näin on tapahtunut pariin otteeseen Hollolassa.

Loputtoman tuntuisia serpentiininousuja ja leppoisasti oliivipuiden katveessa kumpuilevaa Route Romanticia jäi haikea ikävä. Samoin kuin sangriaa, ihania juustoja, meheviä kakkuja ja jäätelöä. Sellainen menee ohi vain tiedolla jälleennäkemisestä.



Joten vuoden päästä - taas. Mallorca.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti