pärnu

pärnu

maanantai 2. toukokuuta 2016

Miskan synttärit

Viikonloppuna vietettiin Miskan 13-vuotissynttäreitä. Tai ensimmäistä osaa niistä. Osan kummeista kanssa juodaan kahvia myöhemmin toukokuussa.


Vaikka juhlista tykkäänkin, niin niitä varten leipominen on meillä aina yhtä suurta jännitysnäytelmää. Jos meillä tuoksuu pulla, se on taatusti Pirkan puolivalmiste. En kerta kaikkiaan ole koskaan innostunut leipomisesta ja olenkin aina suuresti kiitollinen, kun meillä vierailevat kaverit tulevat kylään joku ihana suklaakakku tai leipomus kainalossa. Se on mukavaa vaihtelua mutakakulle, joka lienee ainoa bravuurini.

Juhlia varten en kuitenkaan kehtaa pelkkiä valmispiirakoita lämmitellä, joten kokeilen aina milloin mitäkin netistä tai lehdestä bongaamaani ohjetta. Ihan aina ei ole mennyt putkeen. Legendaarisin kokeiluni lienee ananaspannukakku. Eräiden illanistujaisten aluksi ja varsin yksinkertaisen ohjeen mukaan tekemäni pannari ei jostain syystä suostunut hyytymään koko illan  aikana uunissa. Lopputulos oli pinnalta aavistuksen kärähtänyt levy, jonka rapean kuoren alta paljastui löysää taikinaa. Tarjottavaksi jäi pannukakun kaveriksi kaavailtu vaniljajäätelö. 

Olen taistellut lukemattomina juhlia edeltäneinä iltoina ja öinä lässähtäneiden kakkupohjien kanssa, kunnes sain Essiltä ohjeen, jolla ei kerta kaikkiaan voi epäonnistua. Halleluja! Sen salaisuus on kiehuva vesi, jota laitetaan kuusi ruokalusikallista ihan lopuksi muutoin melko tavalliseen sokerikakkutaikinaan. Tänäkin vuonna neljän munan kakkupohja nousi niin komeasti, että sen sai leikattua kolmeen osaan. Kakun täyttäminen ja koristelu olivat Simon käsialaa.

Mokkapalat leivoin juhlapäivän aamuna, samoin kuin Valion reseptisivuilta bongaamani kirjolohipiirakan. Kinkkupiirakan leivoin jo edellisenä päivänä. Meidän pienelle sukulais- ja kummijoukolle tarjottavat riittivät ja maistuivat oikein hyvin. 

Erityisen paljon kehuja sai lämmin kylmäsavulohipiirakka. Sen ohje löytyy täältä:
http://www.valio.fi/reseptit/kylmasavulohipiirakka/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti