pärnu

pärnu

torstai 26. toukokuuta 2016

Finlaysonin ihanuudet

Kävin viime perjantaina tutustumassa Finlaysonin kevään uutuuksiin. Karisman myymälä on suuri ja avara, ja sen perältä löytyy vielä tehtaanmyymäläkin.



Olen aina tykännyt valtavan paljon Finlaysonin ihanista kuoseista. Vanhoista valokuvista huomasin, että meillä kotonahan on ollut Finlaysonin Aalto-sarjan lakanoita jo joskus 80-luvun alussa. Ja niitä on ollut jo mummollanikin. Eikä ihme, Finlaysonin tehdas on perustettu jo vuonna 1820. Finlaysonia on suosinut sukupolvi jos toinenkin.

Äitini suosimaa Aalto-sarjaa löytyy nyt uusissa, raikkaissa väreissä, mutta niin löytyy montaa muutakin. Myymälässä meinasi iskeä runsauden pula, sillä siellä on aivan valtavasti erilaisia kodin tekstiilejä, jotka sopivat kuin nenä päähän omaan makuuni.



Eniten tykästyin Japani-sarjan kuoseihin. Aivan ihania norsuja ja pandakarhuja! Luulen, että ainakin yksi pieni tyttö astelee ensi syksynä kouluun pandarepun kanssa.



Kiseleff collection huokuu tyyliä ja arvokkuutta. Käsipyyhkeet ovat mahtavan pehmeitä ja paksuja, sellaisia, joihin törmää hyvissä hotelleissa. Mallisto on kunnianosoitus Finlaysonin ja Stockmanin yhteistyölle, joka juontaa juurensa vuoteen 1867.



Myymälässä oli myös muutamia, suorastaan ilahduttavan innovatiivisia tuotteita. Yksi niistä oli makuupussin ja aluslakanan yhdistävä unipussi, joka sopii mainiosti pienen yökyläilijän petivaatteeksi. Myymäläpäällikkö Maija Isokuorttin (kuvassa) mukaan unipussissa on aluslakana, pussilakana, peitto ja tyynyliina todella pieneen menevässä, näppärässä ja kevyessä paketissa. Tämä jos mikä on mainio lahjaidea!




Toinen, kesäinen ja hauska tuoteuutuus on piknik-kassi & alusta. Suuressa kassissa on näppärä kantaa piknikeväät juomineen minne tahansa. Eväiden purkamisen jälkeen kassista avautuu suuri ja vedenpitävä istuma-alusta. Retken jälkeen alustan voi taitella takaisin kassiksi ja kantaa selässä tai olkapäällä keikkuen takaisin kotiin. Miten mahtava tuote ja idea!



Käykäähän ihastelemassa! Lisätietoja Finlaysonin historiasta, suunnittelijoista ja tuotteista löytyy osoitteesta: www.finlayson.fi










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti